Inimene on võimeline tajuma kuni 10 000 erinevat maitse- ja lõhnakombinatsiooni, mitut teemaitset oled Sina proovinud?
Samamoodi, nagu paljudele meeldib kokates ise uusi retsepte proovida ja erinevate maitsetega eksperimenteerida, saab valmistada ka teed.
Kõige rohkem stimuleerime maitse- ja lõhnaretseptoreid siis, kui tees on tunda mitut maitset korraga: magus, hapu, vürtsikas, terav, mündine, rohune jm
Aga maitse üle ei vaielda, nii et igaüks saab connoisseur juhendamise järgi timmida maitsete tasakaalu täpselt selliseks, nagu talle kõige rohkem meeldib. Koolitusel kasutame üle 20 taime, vürtsi, külmkuivatud marja (Eestist, Aasia, Aafrika ja Lõuna-Ameerika riikidest) millest saab teha kuni 8000 erineva maitsega teed.
Teemaitsete loomise juurde räägime mitmeid teetarkusi:
- Missugune tee on kvaliteetne?
• Millest koosneb tavaline pakitee ja kuidas saab selle hind nii odav olla?
• Kuidas tehakse samast taimest valget, rohelist, musta, oolong ja pu erh teed?
• Miks ei saa head teed 100 kraadise veega valmistada?
• Miks on kõrgmäestikus ja põhjamaades kasvanud teetaimed väärtuslikumad?
• Mitu tassi teed päevas on kahjulik?
• Kuidas professionaalsed degusteerijad teed joovad?
• Kuidas ise teetaimi korjates ja kuivatades säilitada maitset, lõhna ja tervisemõjusid?
• Kas uskuda rohkem teaduslikke või rahvameditsiini väiteid taimede tervisemõju kohta?
• Missugused teed leevendavad lihtsamaid tervisemuresid?
Koolitust viib läbi Eesti kõige kogenum tee connoisseur (Jon Ender), kes loob Especha kinketeede taime- ja vürtsisegusid ja jaganud teealaseid oskusi mitmele tuhandele inimesele.
Lisa mänguline teekoolitus seminarile või väljasõidule